صدای مترجم آیات، هنگام توصیف بهشت به نجوا گرائید

دریچه اجتماعی - فرهنگی لاهوتیان : همیشه در دعاهایمان می خوانیم و با خدای خود نجوا می کنیم " یا من سبقت رحمته من غضبه " ؛ یا در بخشی از تعقیبات نماز ظهر میخوانیم " و ان رحمتک اوسع من ذنبی " و در دعاهای صحیفه سجادیه که به زبور آل محمد علیهم السلام شهرت یافته است ، از رحمت و عفو ذات پاک باریتعالی سخنان فراوان به میان آمده یا در دعای شریف کمیل ، حضرت علی علیه السلام با خدا اینگونه مناجات می کنند : خدایا اگر مرا به جرمم مواخذه کنی ، منم تو را به عفو و گذشتت مواخذه میکنم که البته این خود یک نکته لطیف عرفانی است . در احادیث و اخباری که از انبیاء عظام و امامان معصوم علیهم السلام نقل شده به رحمت و گذشت حضرت حق جل شانه بیشتر از خشم و عذابش سخن به میان آمده است و ... 

 همیشه باید مومنان و خداباوران موحد میان خوف و رجاء قرار داشته باشند که کارشان به افراط یا تفریط کشیده نشود ؛ بدین معنی که از ترس شدید از عذاب الهی از رحمت و عفو پروردگار ناامید گردند که ناامیدی و یاءس از گناهان کبیره شمرده شده است و نه از رجاء زیاد به بخشش و گذشت خداوند متعال به غرور و مستی عمل گرفتار آید و یا دست به گناهان کبیره و صغیره زند و گوید خدای من آنقدر مهربان است که هیچ کاری به خطاها و گناهان و اعمال زشتم ندارد و یکراست وارد بهشت پر نعمتش میشوم و انگار که نه انگار آن همه ظلم به دیگران از فحاشی گرفته تا ربا خوردن و مال یتمیم به اجحاف بردن و بیت المال را چپاول کردن با یک الهی العفو گفتن زورکی و خواب آلوده ی در شبهای قدر کار تمام است و قباله شش دانگ بهشت مال این آقا یا خانم نوشته شده است . نخیر بهشت خونه هر بی سر و پایی نیست .  

اما سخن اینجاست که برخی متولیان فرهنگی و دینی خیال می کنند اگر از رحمت بی انتهای الهی سخنی گفته شود و از بهشت و نعمات طیب و پاک آن مطلب گفته شود و جوانان و گنهکاران بشنوند به بیراهن روند و سوء استفاده کنند ، در صورتی که باید با برنامه ریزی منسجم و مدون ،فکر و اندیشه صحیح و بدور از سلیقه های شخصی ، دین اسلام و احکام و برنامه های انسان ساز و حیات بخش آن را به سمت و سوی سلیقه ای شدن سوق ندهیم .

امروز پس از شرکت در نمازجماعت در یکی از مساجد معروف و جوان و نوجوان جذب کن قم ، طبق معمول ایام ماه مبارک رمضان ظهرها هم پس از نماز جماعت در بیشتر مساجد رسم است یا جزء خوانی شود و یا 1 یا 2 صفحه از آیات گهربار الهی توسط فردی جوان و خوش صدا تلاوت گردد . این حقیر هم برای فیض بردن از آیات نورانی و شریف قرآن در این مسجد پس از نماز عصر نشستم  و به استماع آیاتی پایانی سوره ی ذاریات ( آیات 52 الی 60 ) و از ابتدای سوره ی مبارکه طور ( آیات 1 الی 31 ) پرداختم . الحق و الانصاف قاری جوانی که قرآن تلاوت می کرد خیلی زیبا و دلنشین می خواند . رسم زیبا و خوبی که در این مسجد برقرار است ترجمه روان و جذاب آن توسط یکی از گویندگان مجرب و خوش صدا که تن صدایش جذبه ی خاصی دارد ترجمه میشود ؛ اما نکته مهم من که این همه مقدمه داشت از این جا شروع میشود که وقتی مترجم به آیات " 19 الی 24 سوره مبارکه طور که در وصف بهشت و بهشتیان و علل بهشتی شدنشان و نعمات لایزال الهی رسید ، ناگهان صدای آن کم و کمتر شد تا جایی که به نجوا و گنگی خاصی گرائید و وقتی به آیه 27 که عذاب الهی را به بدکاران وعده می دهد رسید به ناگاه صدای ضبط شده به طور غیرمعمول بلند شد که  از هم گسیختگی خواب ناز برخی عزیزان مومن را فراهم ساخت . 

حال سوال من از این بزرگواران این است که آیا سانسور کردن برخی آیات که گیرم بحث حور العین و یا خدمتکاران بهشتی است و شاید باعث ... جوانان و نوجوانان و حتی پیران شود ، رویه ای درست است ویا این فکری سلیقه ای و هرهری گری است . در قرآن کریم در باب موضوع حضرت یوسف علیه السلام و زلیخا و عشق شدید زلیخا به یوسف صدیق که در سوره مبارکه یوسف آمده ، خدا هم  میتوانست ( العیاذ بالله ) بفرماید چون موضوع عشقی است پس این آیات را سانسور کنیم ؛ به هر حال اینگونه کج سلیقگی ها بیشتر منجر به ضربه وارد ساختن به دین و جایگاه رفیع و باعظمت قرآن کریم میگردد تا خدمت به اسلام و قرآن . دوستان امور فرهنگی و عقیدتی می توانند با دعوت از روحانیون و عالمان آگاه ، خوش بیان و باتقوا و مسلط به تفسیر آیات چالشی چون : زنان بهشتی ، نوجوانان خدمتکار ، جاودانگی در بهشت ، دیدن وجه خداوند متعال ، وجود یا عدم وجود حجاب برای زنان ، مست شراب طهور شدن بهشتیان و ... به این مسائل عالمانه ، محققانه و مستدل و سلیس و روان و همه فهم پاسخ دهند . به امید آن روز که دور نباشد . ان شاءالله    


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








موضوعات مرتبط: دریچه ی اجتماعی - فرهنگی ، ،
تاريخ : دو شنبه 9 مرداد 1391 ا 15:7 نويسنده : محمد صادق فاضلی ا
.: Weblog Themes By : VioletSkin.lxb.ir :.